Vad vore världen utan alla dessa tyger som vävs?

Tyg är något som har flera olika egenskaper beroende på vilket material det innehåller. Det är en produkt som går att använda på de mest varierande sätt. 

Om du tänker efter så inser du säkert att tyg är något som du har stor nytta och användning av i din vardag. Tänk bara på alla kläder du använder dagligen. De är med all säkerhet gjorda av olika slags material beroende på vilket användningsområde de är tänkta för. 

Bomullstyg är ett av de mest använda tygerna. Det är mycket vanligt till vardags för gemene man. När det gäller linnetyg är det oftare ett material som man ser i de sammanhang där stil och kvalité ligger högst upp på listan. Det är ett lite dyrare material men otroligt tåligt om du sköter det väl. Både bomull och linne är naturmaterial.

Tyg i möbler och annan inredning

De flesta möbler är klädda i tyg, och möbeltyget är vävt på ett lite annorlunda sätt än de tyg som ska användas till klädesplagg. En del möbler kan du se är klädda med riktigt skinn, medan andra är tillverkade med ett tyg som liknar skinn. En skinnimitation helt enkelt. 

Ett annat värdefullt och vackert tyg är siden. Det är verkligen exklusivt och har alltid varit väldigt eftertraktat, inte bara nu för tiden utan även långt tillbaka. Sidentyger fraktades över stora delar av världen för att kunna nå fram till så många nya destinationer som möjligt. Man bytte ofta till sig saker som man inte hade i sitt eget land. 

Det går att färga tyg i både enfärgat och mönstrat

Tycker du om färgstarka tyger och är även förtjust i strukturen på ett linnetyg kan du få det i flera färgställningar. Man färgar helt enkelt tyget i olika kulörer för att nå ut till så många kunder som möjligt. Dessa tyger passar både till kläder och annat, som exempelvis accessoarer eller heminredning.

Vissa tyger är det tryckta mönster på. Det kan vara allt från klänningstyg till markiser. En del är nog mer lämpliga att ha till inredning. Ett exempel på en sådan sak är gardiner. Förr i tiden bytte man gardiner så fort det var en ny högtid. Det är mindre vanligt idag. Numera låter man samma slags gardin hänga uppe året runt.  För mer information och kolla in tyger gå in på korps.se.