Rullgardiner gör det trivsammare att bo i Stockholm city

Utan rullgardiner vore livet i Stockholm lite mer påfrestande att leva. Det är viktigt för många boende i innerstaden att kunna skydda sig själva från insyn.

Stockholm är visserligen en jämförelsevis liten storstad, men en storstad likaså. Det för med sig att husen står tätt i Stockholms innerstad och att det är nära till närmsta granne. Ibland lite för nära, till och med till grannen på andra sidan gatan. Det är lätt att fönsterrutorna i huset mittemot fungerar lite som TV-skärmar, i alla fall i de lägenheter som saknar rullgardiner.

Insyn är ett positivt ord i många sammanhang, men kanske inte när det kommer till de privata hemmen. De flesta människor i Stockholm vill kunna stänga om sig och skydda sig själva från omgivningens blickar. Detta är minst lika sant på bottenplan som på våning fem. Kort sagt, utan rullgardiner skulle de flesta ha svårt att trivas i sina hem i Stockholm city,

Rullgardiner håller stekande sol borta från lägenheten i Stockholm

Som tur behöver man inte leva utan rullgardiner i Stockholm. Oavsett hur fönstren i lägenheten är utformade finns det en rullgardin som kommer få jobbet gjort med att hålla grannarnas insyn till ett minimum. Rullgardiner kan ofta måttbeställas, i alla fall från lite mer kvalitativa leverantörer av rullgardiner och markiser.

En rullgardin är också oumbärlig för den som arbetar hemifrån. Särskilt under sommarens soliga dagar kan det vara skönt att dra för rullgardinen och få lite koncentrationsfrämjande skugga och svalka. Många lägenheter i Stockholms innerstad är små och kan förvandlas till rena bastun under sommaren. En rullgardin kan avhjälpa detta åtminstone delvis.