Snygga markiser i Stockholm

Markiser skyddar inte bara mot solen i Stockholm. De är även viktiga för att göra hus stiligare. Fel markis ger fel intryck så det gäller att välja rätt.

Agneta hade köpt sitt drömhus i en förort strax utanför Stockholm stad. Huset var precis det hon alltid sett framför sig. Ett gammalt vitt sekelskifteshus. Stor altan på baksidan, som vette mot en stor gräsmatta och längre ner låg vattnet för inbjudande dopp på sommaren och skridskoåkning på vintern. Något som barnbarnen skulle uppskatta.

Men innan hon kunde njuta fullt ut av sitt hus fanns det några saker som behövde ordnas. Renovering fanns det inga behov av då allt nyligen gjorts. Den enorma altanen på baksidan var även det sprillans ny. Men för att kunna njuta av dagarna på solsidan behövdes det möjlighet för lite skugga annars skulle det bli olidligt under de varmaste dagarna.

Val av markiser

Agnetas man hade erbjudit sig att åka och köpa en markis som skulle bli som ett tak över delen där ett matbord skulle stå. Agneta blev förfasad. Han hade ingen som helst smak och det här var viktiga saker. Hon bad honom istället att kontakta det företag hon bestämt sig för att köpa markiser från. Hon ville att de kom på besök för att hjälpa henne hitta de mest perfekta för deras hus.

Några dagar senare kom en av de anställda på det företag som gjorde fina markiser i Stockholm. Det blev en trevlig stund när de diskuterade markiser över en kopp kaffe. Hon förstod att hon hade tagit rätt beslut. Personen som kommit hade fantastisk smak och visade henne några av sina idéer. De landade till sist i att markisen skulle vara i en beige färg som endast bröt lite grann mot fasaden. Den skulle passa perfekt och bli en del av byggnaden. Dessutom kunde Agneta och familjen snart njuta av lata dagar där hemma.