Om oss

Idag så har inredning och design tagit steget ut bland allmänheten. Från att ha varit något som intresserat ett fåtal så ser man idag att vanliga Svenssons lägger ner massor av tid – och pengar – på möbler och där man aktivt söker den mer personliga tonen. Blocket, Tradera och olika auktionshus har aldrig haft så bråda dagar som idag. Mindre butiker som nischat sig mot inredning går extremt bra och saker som konst, genuint hantverk och renodlade designklassiker säljs som smör i solsken. Det är roligt, men det finns också vissa saker att tänka på.

Det finns alltid en risk i att det man tänker sig ska bli personligt blir något väldigt opersonligt. En möbel som man älskar kan plötsligt bli lite av var mans sak och synas i varenda hem. Det är en fara med att låta sig inspireras för mycket av andra. Du kan exempelvis se detta i stringhyllan, i bumlinglampan, i alla posters från Fotografiska och i Karin-fåtöljen. Det som var ens egna drabbas av en inflation.

Där finns en fara. Man vill skapa något unikt – men man hämtar samtidigt inspiration från samma källor som alla andra: Sköna Hem, Elle Decoration och olika influencers och bloggare. Att istället lära sig att hitta sin egen stil mitt i allt detta är att föredra; men det handlar också om en svår konst och om en resa som aldrig riktigt tar slut. Det är också en viktig lärdom gällande inredning: bli aldrig nöjd och våga alltid ta nästa steg. Det är när man står stilla som spänningen försvinner.

Vi som driver sidan har arbetat som professionella inredare i många år och skapat spännande miljöer hos företag, i butiker och hemma hos privatpersoner. Vi följer inte trenderna, vi är med och skapar dem. Kaxigt? Kanske, men det stämmer också till stor del. Vi har varit med på hela den här resan och sett hur privatpersoner börjat intressera sig för mode, design och inredning och vi tycker enbart att detta är roligt. Det ger nämligen vårt yrke och vår kunskap lite mer förståelse och lite mer ödmjukhet inför vad vi håller på med.

De flesta inser att vårt yrke är svårt och att det kräver en talang för att lyckas. Vi vill på den här sidan förmedla vår unika kompetens vidare och göra dig som läsare till en bättre inredare. Detta genom tips, tankar, fakta och olika typer av inspiration. Välkommen!