Köpa ved med kvalitet i Stockholm

Att elda kan låta som något lätt, men det är en konstform i sig. Steg ett är att man bör köpa ved med kvalitet i Stockholm till braskaminen man har hemma.

Hur svårt kan det vara att elda tänker många. In med lite tidningspapper i botten eller tändvätska och tänd på så är det klart. Förvisso kan man göra så också, men det betyder inte att det finns bättre sätt. Det finns många olika sätt att göra upp eld på beroende på vad man ska ha elden till.

En påsk- eller valborgsbrasa består mest av ihopsläpade granar och annat buskris från trädgårdar. Där gäller det mer att stapla och elda för att skrämma bort häxor och oknytt. Fram med tändvätska och fjutta på i princip. Är man ute i skog och mark och vill kunna grilla korv eller liknande behöver man ha torr ved med sig. Den bör staplas korrekt för att få ut den bästa värmen för att få varm mat.

Köpa ved med kvalitet

Handlar det om kaminer inomhus så bör man först och främst vara försiktig med att elda tidningspapper. Det finns risk att det sätter igen rökgångar och liknande. Små mängder kan vara okej, men att bara elda tidningspapper är inte bra. Då är det bättre att hitta bra ved att elda med. Att det är skillnad på ved och ved förstår man när man tittar i bokfloran som finns.

Då kan man hitta böcker som bara handlar om ved. Allt från när man tar ner trädet tills man stoppar in veden i brasan. Läser man en sådan bok vet man hur viktigt det är att man har bra ved att elda med. Därför bör man alltid leta upp var man kan köpa kvalitativ ved i Stockholm. Resultatet kommer att bli en brasa som värmer på bästa sätt.