Värme och ljus med braskaminer i Göteborg

Det finns uppvärmning och så finns det uppvärmning. Varmt blir det för det mesta men inget slår braskaminer i Göteborg. Eller någonstans annars heller. Doften är fantastisk och värmen med.

Idag har vi fler alternativ då det gäller uppvärmning än vi kan komma ihåg. Fjärran är de dagarna då vi alla hade oljetankar i källaren och dyra räkningar ångestfyllt vilande i skrivbordslådan. Världen ser annorlunda ut idag och långt ifrån all förändring är till det sämre. Allt fler miljövänliga och billiga alternativ tas fram. Nöden är uppfinningarnas moder heter det ju. I fallet braskaminer är det snarare så att gamla metoder fått nytt uppsving. Tanken är uråldrig, till och med den äldsta i sammanhanget. Vi värmer våra hem med brinnande ved. Idag gör vi det på mer effektiva och renare sätt bara.

Braskaminer för värmen och för känslan

Braskaminer i Göteborg, och på alla andra ställen, är suveräna på ett antal olika sätt. De kan exempelvis vara förbaskat snygga. En täljstenskamin är en prydnad för vilket rum som helst. Braskaminer eldas med förnybara råvaror och moderna kaminer ger minimala utsläpp. De håller en hel livstid om du sköter om dem. Den doft som sprider sig i hemmet vid eldning med braskamin kan inte beskrivas, utan måste upplevas. Alla älskar den. Värmen är ännu mer svårbeskriven. Den är skönare. Det är trevligt att maka sig upp ur soffan och fylla på med några vedklabbar till. Det är rogivande att sluta läsa eller se på tv och bara låta blicken vila i lågorna.