Ibland tryter det med inspirationen. Då vänder jag mig till alla fina bloggare därute för att få inspiration. Via Fabriken har jag hittat många fina bloggar och läst om deras “Torsdagsteman” Nu för våren så kände jag verkligen att också vill vara med och pyssla med tema! Direkt när jag såg listan som Fabriken hade satt ihop för de kommande veckorna så ville jag vara med! Bra teman, precis vad jag behövde för att sätta glimten i ögat på mitt pyssel och fix.

plastsked1

Så detta torsdagstemat är “Vintervitt”. Jag bestämde mig för att göra en lampa. När julstjärnorna åkte bort lämnade de ett riktigt mörker efter sig i vårt köksfönster. Som många andra projekt jag gör har de funnits med i bakhuvudet ett tag, och detta är inget undantag ;) Jag såg en bild på hur man gjorde detta på Pinterest för typ ett år sedan men det verkar stört omöjligt att hitta den som gjorde originalet… Men det finns en chans att detta är personen som gjorde det först? Jag skulle gärna vilja ge en stor kram till den som kom på denna idé så om någon känner igen vem som har gjort den så hojta!

plastsked2

Så här gjorde jag: Allt jag har gjort är att jag har limmat fast plastskedar på en lampskärm med hjälp av en lim pistol  Lite pilligt var det allt, men väl värt mödan när det var klart :) Jag använde en vanlig avbitartång från garaget för att knipsa bort skaftet på skeden. Sen är det bara limma fast skedarna med limpistolen. Det är bra att sätta det första varvet runt lampan på en gång, så du vet hur tätt du behöver limma skedarna och sedan jobba sig uppåt.

 

plastsked3

plastsked4

GLAD TORSDAG!

5 Responses to "Torsdagstema: Krispigt vintervitt"
 1. Mamma Aase says:

  Oj, ja tänk att allt funkar att använda i pysslevärlden….
  Urläckert! Tänk vad roligt med något alldeles speciellt som lyser upp en hem :)

 2. Moster Kajsa says:

  så läckert!!! tänk en lampa med loppor och nu med skedar.. finurliga du! kram

 3. pysseliten says:

  super fin får jag låna bilden och länka till dig ?

 

Recent Posts

 • Jag har flyttatNi hittar mig numera på denna här: FOTO: www.hosjohanna.se GÖR-DET-SJÄLV: [...]
 • AnnaDet har var lyckliga dagar här när jag fick fota [...]
 • FotofikaJag har så roligt i min lilla foto studio och [...]
 • Riktigt gött med vår!GLAD MÅNDAG! Share this:PinterestFacebookEmailMoreLinkedInTwitterGooglePrintLike this:Like Loading...

Comments

 • Mamma AaseFinaste modellen, den lille goe Pussgurkan!! Att
 • EmelieMen va tjusiga!!! Gott Nytt 2014 :)
 • alvitiSå mycket fint du gjort! Älskar glasburkslamporn
 • Mamma AaseJa ett år verkligen sjukt fort, tänk så mycket
 
%d bloggers like this: