Ibland vet man bara inte vad man ska skriva i ett inlägg. Jag tycker bilderna är det viktigaste. Det finns liksom inget passande att säga om en kaka annat än ingredienserna. Men till denna kaka finns det en del passande saker att säga. Den har nämligen alltid vart en favvorit hemma hos oss och då i synnerhet hos mig. Och eftersom jag inte fick veta att jag var glutenintollerant förän jag var runt 22 år så har jag ätit många goda hembakta silviakakor i mina dagar, fullproppade med gluten. Så när jag fick diagnosen så var nog detta en av de saker som jag blev mest ledsen att vara utan! Glasyren är ju den samma oavsett om man har en kaka med gluten i eller inte. Så då började en ihärdig jakt på ett bra sockerkaks recept och detta är det bästa jag har hittat!

;

Kaka

2 ägg
2 dl socker
1 ½ dl Semper glutenfri mix
1 dl potatismjöl
1 tsk Fiberhuskf
2 tsk bakpulver
1 dl hett vatten

Glasyr

100 gr smör
2 dl socker
3 tsk vaniljsocker
1 äggula
Kokos till garnering

Vispa ägg och socker poröst. Blanda ner de torra ingredienserna. Tillsätt hett vatten och rör ihop. Bröa en smord rund form, jag gillar att använda kokos som ströbröd till silviakakan. Grädda i 200 grader i 25 min. Ta ut kakan när den släpper från kanterna Försök att ta ut den så fort den är klar, då blir den mest saftig. Låt kakan svalna. Gör sedan glasyren genom att smälta smöret i en, ta av smöret från plattan och rör sedan ner båda sockren. Rör till sist ner äggulan och glasyren är klar! Häll glasyren över kakan och garnera med kokos.

Comments are closed.

 

Recent Posts

  • Jag har flyttatNi hittar mig numera på denna här: FOTO: www.hosjohanna.se GÖR-DET-SJÄLV: [...]
  • AnnaDet har var lyckliga dagar här när jag fick fota [...]
  • FotofikaJag har så roligt i min lilla foto studio och [...]
  • Riktigt gött med vår!GLAD MÅNDAG! Share this:PinterestFacebookEmailMoreLinkedInTwitterGooglePrintLike this:Like Loading...

Comments

  • Mamma AaseFinaste modellen, den lille goe Pussgurkan!! Att
  • EmelieMen va tjusiga!!! Gott Nytt 2014 :)
  • alvitiSå mycket fint du gjort! Älskar glasburkslamporn
  • Mamma AaseJa ett år verkligen sjukt fort, tänk så mycket
 
%d bloggers like this: