Jag har länge trott att knäckebröd är komplicerat och svårt att göra och dessutom att det tar lång tid. Men jag har blivit överbevisad. Här kommer ett superbra 5-minuters glutenfritt recept som jag fått av syster yster! Det är ett knaprigt och gott bröd med lite sälta i. Jag har knappt gjort något annat än knaprat i mig detta som snacks de senaste veckorna ;) MUMS!

Knäckebröd

2 dl majsmjöl
2 dl blandade frön (exempelvis linfrö, pumpakärnor, solroskärnor)
2 dl hett vatten
½ tsk salt
0.5 dl olivolja
½ dl blandade frön till garnering

Rör ihop alla torra ingredienser och tillsätt sedan vatten+olja. Tryck ut smeten tunnt på en plåt, använd ett bakplåtspapper över för att lättare kunna trycka ut smeten. Garnera med frön och flingsalt, tryck till garneringen så den verkligen fastnar. Grädda mellan 45-60 min på 150 grader.

Testa! Det är verkligen värt det!
HEJ SÅ LÄNGE!

PS. Det har ju inte gjort saken sämre att jag kunnat mumsa i mig desssa ihop med goda marmelader, först mormors egna marmelad och sen marmelader från Kiviks musteri på Österlen!

 

One Response to "Knäckebröd"
  1. Mamma Aase says:

    Gott knäcke och läckra foton! Glöm aldrig att dokumentera din vardag!!!

    Puss!

 

Recent Posts

  • Jag har flyttatNi hittar mig numera på denna här: FOTO: www.hosjohanna.se GÖR-DET-SJÄLV: [...]
  • AnnaDet har var lyckliga dagar här när jag fick fota [...]
  • FotofikaJag har så roligt i min lilla foto studio och [...]
  • Riktigt gött med vår!GLAD MÅNDAG! Share this:PinterestFacebookEmailMoreLinkedInTwitterGooglePrintLike this:Like Loading...

Comments

  • Mamma AaseFinaste modellen, den lille goe Pussgurkan!! Att
  • EmelieMen va tjusiga!!! Gott Nytt 2014 :)
  • alvitiSå mycket fint du gjort! Älskar glasburkslamporn
  • Mamma AaseJa ett år verkligen sjukt fort, tänk så mycket
 
%d bloggers like this: