lampa1

Ni vet den där långa listan av projekt som jag har liggandes med roliga DIY projekt? :) Jag tror att många av er har en liknade lista? :) I somras hade jag tid att genomföra ett av dem. En lampa av målarpinnar. jag hittade idén på Pinterest, men som många bra pinterestbilder så leder inte min länk till någon blogg så tyvärr vet jag inte vem jag skall tacka för inspirationen? Om du skulle råka läsa detta, så STORT tack!

lampa3

lampa4

Själva stommen är gjord av spikband och sen är utsidan målarpinnar. Detta är faktiskt variant nummer två, jag gjorde först en med en liten kolv som lampa, men jag fick lära mig att det innebär att max antalet är 40W (enligt gamla ljusstandarder) vilket inte räckte långt när målarpinnarna sitter så tätt. Så nu är den lilla kolven ersatt av en ny tygsladd med tjock kolv och lampan är nu en halogenlampa som lyser hela 60W :) Det behövs när vi är på väg mot mörkare tider och detta är den enda belysningen jag har på morgonen när jag sminkar mig… Tänk hur det skulle se ut annars ;)

lampa2

GLAD MÅNDAG!

5 Responses to "DIY: Lampa av målarpinnar"
 1. Mamma Aase says:

  Så läckert, kan tänka mig att det blir ett varmt sken :)

  Kram

 2. Snyggt! Jag har tänkt göra en lampskärm av pinnar, men när jag efter en tur i skogen kom hem med färre än 10 st insåg jag att det skulle ta ett tag att få ihop så det räcker ;-)

 3. Men du… helt fantastiskt rolig och fin ju! Jag älskar såna här enkla men så snygga idéer!

 4. Moster says:

  Läcker… Du är så finurlig!! Hm, hur skulle det bli med K’s ANVÄNDA målarpinnar månntro? Kul lampa i pysselrummet… Det får jag fundera på

 

Recent Posts

 • Jag har flyttatNi hittar mig numera på denna här: FOTO: www.hosjohanna.se GÖR-DET-SJÄLV: [...]
 • AnnaDet har var lyckliga dagar här när jag fick fota [...]
 • FotofikaJag har så roligt i min lilla foto studio och [...]
 • Riktigt gött med vår!GLAD MÅNDAG! Share this:PinterestFacebookEmailMoreLinkedInTwitterGooglePrintLike this:Like Loading...

Comments

 • Mamma AaseFinaste modellen, den lille goe Pussgurkan!! Att
 • EmelieMen va tjusiga!!! Gott Nytt 2014 :)
 • alvitiSå mycket fint du gjort! Älskar glasburkslamporn
 • Mamma AaseJa ett år verkligen sjukt fort, tänk så mycket
 
%d bloggers like this: