Kort och gott: detta är det recept som jag delat ut till fler personer! Glutenintollerant eller inte spelar ingen roll. Alla bakar dem glutenfria :) Jag är alltid lite extra glad när jag vet att dessa finns i frysen. Jag fick receptet när jag bodde hos min “amerikanska familj” för en massa år sen och sen dess har det varit kvar. Den enda förändringen blev att jag fick översätta det till en glutenfri variant, vilken faktiskt blev mist lika bra som orginalet.

 

Chocolate Chip Cookies

200 gr rumsvarmt smör
2,5 dl brun farin socker
1,2 dl socker
2 st ägg
5 dl glutenfri mix
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
200 gr grovt hackad mörk choklad
100-150 gr hackade nötter (eller mer hackad choklad)

Rör farin socker och strösockret poröst. Tillsätt ett ägg i taget och sedan de torra ingrediensera (utom choklad och nötter) Rör allt till en jämn smet och rör sedan i chokladen och nötterna.
Klicka ut smeten på backplåtspapper. OBS! Smeten flyter ut mycket, så håll avstånd mellan kakorna.

Grädda 10-12 min i 175 grader.

 

Jag hoppas att ni provar dessa och tycker de är lika goda som jag :)

KRAM KRAM

Comments are closed.

 

Recent Posts

  • Jag har flyttatNi hittar mig numera på denna här: FOTO: www.hosjohanna.se GÖR-DET-SJÄLV: [...]
  • AnnaDet har var lyckliga dagar här när jag fick fota [...]
  • FotofikaJag har så roligt i min lilla foto studio och [...]
  • Riktigt gött med vår!GLAD MÅNDAG! Share this:PinterestFacebookEmailMoreLinkedInTwitterGooglePrintLike this:Like Loading...

Comments

  • Mamma AaseFinaste modellen, den lille goe Pussgurkan!! Att
  • EmelieMen va tjusiga!!! Gott Nytt 2014 :)
  • alvitiSå mycket fint du gjort! Älskar glasburkslamporn
  • Mamma AaseJa ett år verkligen sjukt fort, tänk så mycket
 
%d bloggers like this: