Äpplemuffins med  kardemumma och smuldeg

12 st stora muffins

Muffinssmet

50 gr smör
2 äggulor
1½ dl socker
1 msk sirap
1 tsk fiberhusk
½ dl mjölk
1½ dl glutenfri fin mjölmix (Semper)
½ dl potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
2 tsk bakpulver
2 äggvitor

Smält smöret. Vispa ihop äggulor, socker, sirap och fiberhusk. Tillsätt smöret och mjölk. Rör ner mjöl, vaniljsocker, kardemumma och bakpulver. Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner dem i smeten. Klicka ut muffinssmeten i 12 stora muffinsformar.

 

3 små äpplen

Hacka äpplena fint och strö över smeten.

 

Smuldegsströssel

2½ dl fin glutenfri mjölmix (Semper)
2 dl havregryn
3/4 dl  råsocker
2 tsk kanel
75 gr rumsvarmt smör
½ dl rapsolja

Blada alla ingredienser till en smuldeg. Tillsätt eventuellt mer mjöl om det är nödvändigt. Smula detta över muffinssmeten och äpplena.

Grädda i 200 grader, ca 20 min.

 

MUMS! :)

 

Comments are closed.

 

Recent Posts

  • Jag har flyttatNi hittar mig numera på denna här: FOTO: www.hosjohanna.se GÖR-DET-SJÄLV: [...]
  • AnnaDet har var lyckliga dagar här när jag fick fota [...]
  • FotofikaJag har så roligt i min lilla foto studio och [...]
  • Riktigt gött med vår!GLAD MÅNDAG! Share this:PinterestFacebookEmailMoreLinkedInTwitterGooglePrintLike this:Like Loading...

Comments

  • Mamma AaseFinaste modellen, den lille goe Pussgurkan!! Att
  • EmelieMen va tjusiga!!! Gott Nytt 2014 :)
  • alvitiSå mycket fint du gjort! Älskar glasburkslamporn
  • Mamma AaseJa ett år verkligen sjukt fort, tänk så mycket
 
%d bloggers like this: